Hoppa till innehåll

Kultur och musik

     

    Internationella folkdanser med musik från många länder och kulturer

    Danserna vi använder utgår från den folkliga dansens enkla grundsteg som är ganska lätta att lära. Både danserna och musiken kommer från många olika länder och kulturer. Många av danserna är gamla folkliga danser. Det kan till exempel vara judiska, armeniska, grekiska och romska danser. Musiken kommer också från många olika länder. Vi använder också koreograferade danser som är gjorda med de folkliga dansernas grundsteg. Till de danserna använder vi gammal eller ny musik. Detta gör att vi har stor variation och bredd. I Sverige går alla dansinstruktörer en liknande utbildning som anordnas av Sensus studieförbund. Du kan läsa mera om det på hemsidan för Heliga danser. www.heligadanser.se