Dansa och må bra

 

Cirkeldans är friskvård för kropp och själ

Vi dansar cirkeldans för kropp och själ. Dansen är ett redskap för att nå vårt inre och komma i kontakt med kroppens och själens balans. Dansen sätter igång de hormoner som lyfter oss, t ex oxytocin och endorfiner.
Bejakandet av vår kroppslighet bidrar också till en fördjupning av den själsliga/andliga erfarenheten. Man kan uppleva dansen som en meditation eller lovsång/bön. Musik har en starkt positiv verkan på vår hälsa. Den når oss direkt, utan energikrävande tankearbete. Många upplever cirkeldansen som en retreat där de känner att de är närvarande i nuet och får glömma all stress och alla bekymmer för en stund. I dansen får man uttrycka allt: glädje, sorg, livets skiftningar och sökandet efter livets mening. En del upplever dansen som en terapi där de inte behöver prata och lämna ut sig. Här kan man bara vara utan krav.