Hoppa till innehåll

Dansa och må bra

     

    Cirkeldans är friskvård för kropp och själ

    Vi dansar cirkeldans för kropp och själ. Dansen är ett redskap för att nå vårt inre och komma i kontakt med kroppens och själens balans. Dansen sätter igång de hormoner som lyfter oss, t ex oxytocin och endorfiner.
    Bejakandet av vår kroppslighet bidrar också till en fördjupning av den själsliga/andliga erfarenheten. Man kan uppleva dansen som en meditation eller lovsång/bön. Musik har en starkt positiv verkan på vår hälsa. Den når oss direkt, utan energikrävande tankearbete. Många upplever cirkeldansen som en retreat där de känner att de är närvarande i nuet och får glömma all stress och alla bekymmer för en stund. I dansen får man uttrycka allt: glädje, sorg, livets skiftningar och sökandet efter livets mening. En del upplever dansen som en terapi där de inte behöver prata och lämna ut sig. Här kan man bara vara utan krav.